Meny Stäng

Hyra jordfräs

Om du precis har köpt ett hus eller en sommarstuga så kan det vara förnuftigt ibland att hyra en jordfräs som kommer att riva upp jorden och skapa gräsmattan eller landet som du vill ha för att plantera saker som potatis eller grönsaker och även träd och buskar.

Det kan också vara att du skall hjälpa någon och behöver hyra en jordfräs tillfälligt, och det beror helt på hur mycket du skall använda en jordfräs. Hur som helst så kan det vara smart att hyra en jordfräs när man skall endast använda den någon gång för att man inte har pengar till att köpa en ny eller man redan kanske vet att det är en engångsföreteelse.

Tidsåtgång – Timmar eller dagar?

Det finns många butiker som erbjuder dig tjänsten att kunna hyra en jordfräs, och du kan hyra jordfräsen i några timmar eller under några dagar. Tänk på när du hyr en jordfräs att du hyr en maskin som kan gör arbetet i din trädgård på bästa sätt, och då menar jag att du inte väljer en mindre billigare modell som kostar mindre att hyra. För att en jordfräs av mindre modell kommer att göra ditt arbete längre eller inte är anpassad för jobbet som du vill göra. Är du osäker så fråga säljaren där du kan hyra din jordfräs så att den passar till ditt arbete på bästa sättet.

Att hyra trädgårdsmaskiner som en jordfräs fungerar ungefär på samma sätt som att hyra en bil. Du kan hitta uthyrare av trädgårdsmaskiner på internet genom att använda dig av google.se och du kommer också kunna hyra maskiner av de större byggvaruhusen som Bauhaus och med flera. Tänk också på när du hyr en jordfräs att du kontroller att den fungerar så att du inte blir skyldig att betala för något som du inte har haft sönder.
En jordfräs som du hyr lämnas till dig som kund fulltankad, och du lämnar den tillbaka i exakt samma skick och fulltankad.

Försäkring?

Extra försäkringar går också att köpa till hos vissa återförsäljare som hyr ut jordfräsar och trädgårdsmaskiner. Läs mer om försäkringar hos tecknabilförsäkring.com.

Om du vet att du inte skall använda en jordfräs många gånger så är det ett jättebra tillfälle att hyra, men se bara till att jordfräsen passar ditt arbete så att du inte ar sönder den och får också instruktioner till hur den fungerar. Företaget som hyr ut sina maskiner hjälper gärna till att visa hur den fungerar så att du blir känner dig säker och vet hur du skall manövrera jordfräsen. Se till att den har både växlar fram och bakåt så att du kan manövrera den på ett enkelt sätt.